Skellefteå Open Race

Då var det dags för årets andra tävling Skellefteå Open Race. En tävling med lottad startordning en bra uppstarts tävling. Till tävlingen kom både Alexander och Nicklas till start. Tävlings dagen bjöd på strålande väder 16-17 grader varmt och sol. Med en trevande start på dagen så började teamet hitta rätt på inställningarna. Alexander hade det lite svårare att hitta den optimala inställningen. I sista heatet före finalen tog det stopp för Alexander, båda stolfästerna gick av och det blev ingen final för Alexander. Nu blev det bara Nicklas som fick köra finalen. Med en bedrövlig start, förlorade ca 100 m så kom han iväg som sista kart. Jakten var i gång och det bara ladda för fullt. Efter 10 varv hade Nicklas tagit 2 placeringar men under varv 12 fick Nicklas problem med däcken på grund av att han har överkört däcken i kombination med för högt lufttryck. Nu slutade Nicklas på 10:e plats fullt godkänd insats och bara 9 tiondelar långsammare än vinnaren.  Eftersom det var 1 år sen Nicklas satt i en kart i klassen KZ2 och då bara körde ett race och ytterligare 1 år utan träning i klassen så gick det riktigt bra för Nicklas.