Norrlandscupen deltävling 1 och 2

Ja då var årets Norrlands cup igång. Teamet kom bara till start med en förare, eftersom Nicklas hade problem med revbenen efter onsdagens träning. Lördagens tävling inledes med regn och ganska rått väder. Men redan i första träningen så steg stämningen och det blev det lite varmare i tältet när vi fick se resultatet. Alexander hade den snabbaste tiden.

WP_20140531_19_42_50_Pro Till andra träningen gjorde vi lite andra ändringar som inte gav det resultat vi ville. Alexander slutade 9 i tidskörningen.  Under kvalen så avancerade Alexander och fick starta 7:a i finalen. Till finalen så hade förutsättningarna ändrat sig nu var det slicks som gällde. Efter 5 varv in i loppet så blev det röd flagga och racet stoppades. Då hade Alexander och 4 andra förare dragit ifrån övriga fältet med 70- 80 meter. Det visade sig att tävlingsledningen gjort ett fel istället för blå/röd flagga så visades det röd flagga. Efter ett längre diskuterande så blev det omstart på ett led. Nu var förutsättningarna ändrade istället för en relativ lugn final så var det kamp om platserna. Alexander fick försvara sin 5.e plats under hela racet och lyckades hålla stånd.

Deltävling 2

Söndagens tävling så var det andra förutsättningar, uppehålls väder och de hade lovat sol under dagen. Första och andra tränings passen gick bra och Alexander låg bland de tio bästa men det är ytterst jämnt. Alexander fick 8:e bästa tid i tidskörningen. Kval heat 1 kunde ha slutat bättre Alexander gjorde en omkörning av en förare i hårnålen men föraren han körde om han aldrig uppfatta detta och styrde in i Alexander vilket slutade med att båda fick parkera vid sidan av banan.  Med detta i minnet så var det bara att försöka klättra i kval heat 2 så mycket som möjligt, Alexander slutade på 5.e plats.  I finalen så startade Alexander från ruta 11 men efter en bra start så avancerade han till 7.e plats som han höll i 12 varv då han fick kapitulera och släppa förbi en förare men sluta på en fin 8.e plats

V__5F06 V__BE29 WP_20140531_18_25_58_Pro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *