Racerapport SM/NEZ 2013

Då var Svenska mästerskapet och NEZ i karting  avverkat och år så var det Kristianstad som stod som värd. Åsum Ring är en nybyggd bana, och anläggningen hör till en av Europas bästa och hela 1234 meter lång.Teamet anlände till Åsum Ring under tisdags kvällen den 30 juli.

Under onsdagens fria träning var det bara att försöka lära sig den tekniska krävande banan så det var bara att få så många varav på banan som möjligt. På torsdag började den officiella träningen med 3 pass. Alexander brottades med för mycket fäste så det gick allt för sakta jämfört med de andra. Under fredagen två tränings pass så började karten uppföra sig lite bättre men vi hade fortfarande för mycket grepp.  Tidskörningen under fredags eftermiddagen kunde väl sluta mycket bättre. Alexanders tid var 71:a tid. Orsaken till deta visade sig vara att insugsgummit hade spruckit och karten tjuv tog luft detta förklarade den dåliga tiden.

Under lördagen kördes 4 kval heat där förarna mötte varandra en gång. I dessa kval heat så är det viktigt att komma i mål och få en bra placering, för detta ligger till grund om man går direkt till final eller second chance. I kval heaten började det strula med frambromsarna, vänster fram broms låg på under första heatet och gjorde att det inte gick speciellt fort. Till det andra heatet så var det ordnat med bromsarna men då gick insugsgummit igen. Det verkar som att de nya insugsgummit är av sämre kvalitet än det gamla. Till det 3:e heatet så verka allt fungera och Alexander behövde en framskjuten placering för att ha en möjlighet till second chance. Redan under det första varvet verkar det helt plötsligt gå riktigt sakta och när han kommer in så konstaterar vi att bromsarna har legat på hela tiden. När vi nu står där och monterar av hjulen som ska lämnas i parc farme så kommer en kontrollant fram och undersöker vår luftburk. Det visar att våran luftburk inte är enligt reglementet och Alexander blir utesluten ur heatet. Det visar att den luftburk vi har saknar en filtmatta i burkens ovansida som ska dämpa förgasar ljudet.

På grund av uteslutningen så finns det inte någon möjlighet för Alexander att ta sig till second chanse. I heat 4:a fortsätter problemen med bromsarna och teamet konstaterar att finalen kommer att ses från läktarplats. Hemresan på 155 mil kommer att kännas tung men till helgen är det tävling igen. Först Haparanda på lördag och Luleå på söndag. Tills dess ska bromsproblemet vara löst.

[nggallery id=10]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *