Racerapport Norrlandscupen deltävling 1 och 2

Då var de dags för första deltävlingen i Norrlandscupen på Alviks Ring. Teamet kommer bara till start med Alexander eftersom Nicklas fortfarande har ont i ryggen. Lördagens tävling startade i strålande solsken. Eftersom Alexander och teamet inte har varit här på banan sedan 2011, så finns det inte så mycket grundinformation. Det blir att pröva sig fram.

Tidskörningen blev inte vad vi hoppades på. (16:e tid 57,12 ) Till första kval så hittade vi en hel sekund och det började se lite ljusare ut. Med tiden 56,09 så var Alexander femte bästa tid.

Men till kval 2 så ändrades förutsättningarna, nu gäller regninställningar. Den ultimata inställningen hittades inte varken i kval 2 eller finalen. Alexander fick kämpa med en kart som inte var lätt att hantera eller snabb. Alexander slutade på en 12 plats.

Söndagens tävling startade med regn under träningarna för att till tidskörningen köra på slicks.

Nu var det bara att försöka hitta tillbaka till gårdagens inställningar. Förutsättningarna var inte likadana eftersom regnet hade tagit bort greppet i banan. Tidskörningen slutade med en 12:e plats med tiden 57,51.

Kval 1 slutade innan det ens hade börjat, en lite sammanstötning i andra kurvan och rattstång och styrstag blev krokiga. Till kval 2 så startade Alexander från sista plats. Nu gäller det bara full fart framåt. Alexander slutade på en 12:e plats.

I finalen har Alexander 16:e startrutan och nu gäller det. Alexander gör en dålig start och kommer ut efter start på sista plats efter ett dåligt spårval. Under finalens 13 varv arbetade Alexander sig sakta men säker upp i fältet. På det sista varvet har Alexander chans på 10.e plats när han gör en missbedömning vid ett omkörningsförsök. Detta slutar med en sammanstötning och oturligt med ett motorstopp för Alexander. Alexander slutar på en 14.e plats.