Racerapport NC-Final Skellefteå

Då var Norrlandscup finalen avklarad. Med facit i hand får vi vara nöjda att vi kom till start. Alexanders hand var väl inte helt okej, men han beslutade att han ville köra finalen. Första träningen så gick det si så där hade 12:e tid. Träning nummer två så började det bra men efter ett tag började karten uppföra sig konstigt. När han kommer in så upptäcker vi att chassiet har spruckit, på det stället vi riktade efter Haparanda tävlingen. Nu är det bara att plocka bort allt som är i vägen för att vi ska kunna svetsa och hinna till tidskörningen.

Alexander kommer in på 13:e plats på tidskörningen, med en kart som inte fungerar till 100% eftersom växellådan inte fungerar på alla växlar. Så en 13:e plats får vi vara nöjd med.

Kval 1. blev en kort race. Efter en bra start och plockat 4 platser så får Alexander en kraftig knuff i sidan och så var det racet över. Kval.2 så startar Alexander från ruta 20 så nu var det bara att satsa allt för att förbättra möjligheterna i finalen. Alexander kommer in på 13:e plats. Karten verkar att fungera bra.

Finalen Alexander startar från ruta 15. Redan efter första varvet så har Alexander tagit 3 platser och har riktigt bra fart på karten. På andra varvet bromsar Alexander förbi 2 stycken efter den långa rakan, men det händer något med karten när han ska svänga och han tappar 3 platser. Under de resterande varven har Alexander fullt upp att försvara sin plats, men han lyckas att klättra en placering och slutar på en 12:e plats. Väl inne i depån konstaterar vi att det vi hade svetsat hade spruckit upp.

Teamet hade planerat att köra MKR finalen den 7-8 sep men det blir inget av det. Teamet konstaterar att 2013 inte var vårt år men nu är det bara att slicka såren och börja planera för nästa år. Teamet vill tacka alla sponsorer som har ställt upp under året.

ETT STORT TACK!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *