RACE RAPPORT NC ÖSTERSUND

Då har norrlandscupen kommit till Östersund. Teamet kommer till start med 6 förare, Albin rossander i Mini, Vicent Lestrander, Malte Sundberg, Ludvig Andersson och Ella Westung i S125. Alexander Andreassen i KZ2.

Albin Rossander körde bra under hela helgen och lördagen slutade med en fin 6:e plats i ett stort startfält på 21 kartar. Under söndagen blev det bara bättre efter målgång när röken hade lagt sig så blev det en fin 3:e plats för Albin med smak av en 2:a plats som han hade under del av finalen men fick ge sig till slut.

För förarna i S125 var det upp och ner under helgen. Under lördagen så blev de snabbare och snabbare men det blev även konkurrenterna också. Tidkörningen gick väl sisådär Vincent hade däck läckage så det blev en tid i den bakre träffen. Tills slut så slutade Vincent på 8:e plats. Malte fick det inte att stämma riktigt under lördagen och slutade på en 15:e plats. Ella och Ludvig hade det tungt under dagen Ludvig slutade på en 20:e och Ella på en 26:e plats. Söndagen började i regn och det började fungera lite bättre under dagen och till finalen så hade det torkat upp så det var slicks som gällde. Just före start så ville moder natur att det var regn som gällde till finalen. När det var dags att rulla ut till start så kom inte Vincent ut till start. Strul på griden var orsaken till detta. De övriga kom ut och bäst gick det för Malte som slutade på en 15:e plats. Ella Och Ludvig slutade på en 22:a och 23:e plats.

Alexander Som var anmäld till DD2 fick hoppa in i KZ2 istället eftersom de var för få i DD2 och klassen blev inställd. Nu blev det inkörning av motor fredag och lördagen blev inte som vi hade hoppas på. Motor ville inte starta på morgonen till träningarna. Alexander missade båda träningarna. Fick låna ihop tändspole och tändplatta för att få den att fungera. Vi fick hålla på med att justera karten under tidskörning och kval för att få den att fundera. Vi tog lördagen som en justerings dag eftersom Alexander inte kört karten sedan augusti ifjol.

Söndagens regn var lite mera fördel för Alexander med en total vikt på närmare 200kg på ekipaget så borde han ha det bästa greppet.

Lite justeringar av motorn så började den att leverera och lagomt till finalen fungerade karten riktigt bra. När halva finalen gått så tampades det om fjärde platsen i racet. Alexander var betydligt snabbare än de övriga runt om honom. När det var 4 varv kvar av finalen satsar Alexander lite väl mycket och får snurr på karten och så var den dagen över. Vill tacka Lindholms Racing av lånet av delarna så vi kunde köra.

Nästa tävling 6:e och 7:e juli Vuollerim