Nyheter

RACE RAPPORT NC ÖSTERSUND

Då har norrlandscupen kommit till Östersund. Teamet kommer till start med 6 förare, Albin rossander i Mini, Vicent Lestrander, Malte Sundberg, Ludvig Andersson och Ella Westung i S125. Alexander Andreassen i KZ2.

Albin Rossander körde bra under hela helgen och lördagen slutade med en fin 6:e plats i ett stort startfält på 21 kartar. Under söndagen blev det bara bättre efter målgång när röken hade lagt sig så blev det en fin 3:e plats för Albin med smak av en 2:a plats som han hade under del av finalen men fick ge sig till slut.

För förarna i S125 var det upp och ner under helgen. Under lördagen så blev de snabbare och snabbare men det blev även konkurrenterna också. Tidkörningen gick väl sisådär Vincent hade däck läckage så det blev en tid i den bakre träffen. Tills slut så slutade Vincent på 8:e plats. Malte fick det inte att stämma riktigt under lördagen och slutade på en 15:e plats. Ella och Ludvig hade det tungt under dagen Ludvig slutade på en 20:e och Ella på en 26:e plats. Söndagen började i regn och det började fungera lite bättre under dagen och till finalen så hade det torkat upp så det var slicks som gällde. Just före start så ville moder natur att det var regn som gällde till finalen. När det var dags att rulla ut till start så kom inte Vincent ut till start. Strul på griden var orsaken till detta. De övriga kom ut och bäst gick det för Malte som slutade på en 15:e plats. Ella Och Ludvig slutade på en 22:a och 23:e plats.

Alexander Som var anmäld till DD2 fick hoppa in i KZ2 istället eftersom de var för få i DD2 och klassen blev inställd. Nu blev det inkörning av motor fredag och lördagen blev inte som vi hade hoppas på. Motor ville inte starta på morgonen till träningarna. Alexander missade båda träningarna. Fick låna ihop tändspole och tändplatta för att få den att fungera. Vi fick hålla på med att justera karten under tidskörning och kval för att få den att fundera. Vi tog lördagen som en justerings dag eftersom Alexander inte kört karten sedan augusti ifjol.

Söndagens regn var lite mera fördel för Alexander med en total vikt på närmare 200kg på ekipaget så borde han ha det bästa greppet.

Lite justeringar av motorn så började den att leverera och lagomt till finalen fungerade karten riktigt bra. När halva finalen gått så tampades det om fjärde platsen i racet. Alexander var betydligt snabbare än de övriga runt om honom. När det var 4 varv kvar av finalen satsar Alexander lite väl mycket och får snurr på karten och så var den dagen över. Vill tacka Lindholms Racing av lånet av delarna så vi kunde köra.

Nästa tävling 6:e och 7:e juli Vuollerim

NC UMEÅ

Årets första tävling i norrlandscupen 2024 är i Umeå. Teamet kommer till start med Albin Rossander i Mini, Ella Westung, Ludvig Andersson, Malte Sundberg och Vincent Lestrander i klassen S125. I DD2 representerar teamet av Alexander Andreassen. Teamet har även gäst förare till tävlingen, i klassen Micro Alexus Sedin samt Robin Lagerström i DD2. Både Alexus och Robin gör debut för året. För Robin är det ca 10 år sedan sist. Tävlingen i Umeå var fördelat på 2 dagar, träning på lördag och dagen slutade med tidkörning. Det gick bra för vissa och lite tungt för andra, allra bäst gick det för Vincent han slutade med P2 i S125, Albin P4 i Mini och Alexus P7 i Micro. Alexander P5 i DD2. De andra förarna i S125 fick lite sämre placeringar längre bak i fältet.

Söndagen började med varm up som sen drog tävlingarna igång. Det så väl ut som att vi skulle kunna få någon pallplats eller kanske två. Albin Rossander kämpade tappert och slutade på fin 3:e plats. För vårat gäng i S125 så såg det ut att Vincent var vår man i klassen. Det funkade inte som det skulle i kvalen så det blev att Vincent fick starta från 3:e plats i finalen. Vi hade hittat de där 10 delarna vi saknade i kvalen så vi såg att vi kunde bjuda till ett motstånd. Du hann vi inte visa hur snabb vi kan vara eftersom det tog slut redan i andra kurva, en riktig hård påkörning på höger bakdäck och så var den dagen över. Ella Westung fick också bryta, hon blev också påkörd. För Ludvig och Malte blev det blygsamma placeringar i den bakre träffen.

I klassen DD2 så blev det som väntat lite för mycket övervikt för Alexander. Gäst föraren Robin slutade på platsen efter Alexander.

Själv så var jag mekaniker åt Alexus i Micro, det var väl ett tag sen man skruvade i Raket motorer. Alexus blev bara snabbare och snabbare för varje gång han var ute och körde. När röken hade skingra sig så slutade Alexus på fin 4:e plats. För att vara debutant i klassen så får vi vara nöjda.

Nästa tävling är i Östersund då ska vi ta fler pallplatser.

Stockholm Race Wekend

Årets andra tävling kördes på Järfälla banan. På fredagen när man kom inkörande mot Stockholm så möttes man av snögloppen och 1 grad varmt, man trodde man var på väg mot Kiruna enligt vädret. Det blev inte så mycket träning under fredagen för vissa i teamet. Under lördagen så var bara Vincent Lestrander som tävlade då i klassen S125. Eftersom det var Vincents första tävling i år så var förväntningarna låga. För dagen så hade Vincent ny komplett kart. Allt började som väntat men under dagen så börja motorn tappa orken, det fattades 2000 varv på motorn. Det slutade med en 19:e plats i debuten.

Dag 2 så var alla förare till start Albin Rossander i Mini, Vincent Lestrander Rotax Max, Daniel Wälimaa i DD2 Master och Alexander Andreassen i DD2. Albin Rossander hade det lite tungt under dagen och slutade på blygsam 16:e plats i finalen. För Vincent så fortsatte det med en motor som inte levererar efter allt för länge letande efter felet så beslutade jag att vi skulle testa teamets reservmotor. Nu var han helt plötsligt med tidsmässigt men han var långt nere på gridden och måste förlita sig att ta sig vidare vis second chanse. Allt såg väl bra ut tills han blev avtryckt av banan 2 gånger så var väl den dagen över.

För Alexander Andreassen så blev han snabbare ju längre dagen led. Men han hade en bra bit fram till täten. Alexander slutade på en 17:e plats.

Daniel Wälimaa som körde DD2 Master så hade han ungefär samma utveckling som Alexander under dagen. Daniel slutade på en 5:e plats

Årets första tävling

Då var premiären avklarad, 254 mil tur och retur. Teamet hade 2 förare anmälda till premiären tävlingen RMC i Jönköping. Daniel Wällima DD2 Master och Alexander Andreassen i DD2. Det var 2 ringrostiga förare som kom till start. På grund av den långa vägen till tävlingen så blev det bara ett träningspass på fredagen. Lördagen började med regn på en väldig hal bana men båda förarna blev snabbare all efter dag en fortskred. När det var dags för kval och finaler så blev det dags att lägga om från regn till tort. Båda förarna hade en bit fram till täten, med detta sagt så tror jag att avståndet kommer nog att krympa med denna tävlingen i bagaget. Nästa tävling är Stockholm Race Weekend den 27 och 28 april. Då kommer ytterligare någon fler i teamet att komma till start.

Kartingsäsongen 2024

Nu börjar vi med planeringen för kartingsäsongen 2024. Teamet kommer att köra tävlingar i Norrlandscupen, RMC och MKR. Hur många vi blir är för tillfället inte klart men det tillkommer förare allt eftersom. Mer information angående förare och tävlingar kommer att uppdateras löpande.

NC Final Umeå

5 september så var det dags för säsongavslutning i norrlandscupen med tävling i Umeå. Teamet kom med 2 förare till start Elias Åberg i J60 och Alexander Andreassen i KZ2. Det blev väl ingen lyckad avslutning för någon av förarna. Det gick tungt hela dagen varken Elias eller Alexander fick ingen fart på karten. Båda förarna slutade på en 8:e plats i finalen. Vi får väl se om det blir någon mer tävling innan snön kommer.

Dubbeltävling Luleå

Då var dubbeltävlingen i Luleå avklarad med blandat resultat. Lördagens race var med upp och nergångar. Bäst gick det för Elias Åberg fast att vi inte fick snurr på motorn, Elias slutade 5:a i J60. Emil Rönnlund hade det lite tungt under lördagen slutade på en fin 7:e plats. Söndagen fortsatte som lördagen slutade med lite problem att få snurr på motorerna för både Elias och Emil. Det blev lite sämre resultat under söndagen Elias slutade 6:a och Emil 10:a.Teamet hade ytterligare 2 förare till start, båda i klassen KZ2. Magnus hade tänkt tävla i klassen S125 med den blev inställd så då beslutade Magnus att prova KZ2. Det blev lite tajt med tiden men Magnus fick 3 pass på fredag och sen in i hetluften. Det gick riktigt bra med tanke på att han endast hade 3 10 minuters pass i karten. Magnus slutade på 9:e plats. För Alexander gick det lite tungt för, vi saknade lite fart det blev lite väl långt upp till toppen Alexander slutade 7:a.Till söndagen var det bara Alexander som körde eftersom Magnus hade redan tidigare bestämt att bara köra lördagen. Vi provade lite andra inställningar och bakaxlar för att hitta lite fart och knappa in på motståndarna. Avståndet till de andra förarna i toppen krympte lite grann och när dag led mot sitt slut så hade vi tagit in ytterligare 2/10 delar på toppen. Alexander klättrade ett pinnhål och slutade 6:aNu är det bara finalen i Umeå kvar den 5 september, vi får se vilka som kommer till start

Prins Carl Philips Racing Pokal

Då var helgens tävling till ända Prins Carl Philips Racing pokal i Eskilstuna. Det var bara en av teamets förare som deltog Elias Åberg i J60. Träningen på fredag gick hur bra som helst var snabbast hela dagen. Som man vet så är det skillnad mellan träning och race och sen en vilodag mellan träning och race kanske inte optimalt men det var det som gällde. Efter tät racing kval heaten och final så slutade Elias på en fin 2:a plats. Elias mekaninker för tävlingen var Alexander Andreassen eftersom det inte blev något race för KZ2 förare. Lyckad debut som mekaniker.