Norrlandscupen deltävling 5 Luleå

Då var den femte deltävlingen avklarad. Lördagen började med solsken och avslutades i regn. Alexander har inte kört så mycke kart sedan tävlingarna i Piteå, så det var bara att försöka gjöra det bästa av situationen. Träningarna gick rätt så bra lite långt efter de ledande kartarna. Eftersom Alexander till dagen vägde in på 194 kg så var det bara att vänta på regnet för att vi ska ha någon chans. För dagen så körde vi med den äldsta motorn som för dagen hade prepareras med en ny cylinder. Detta bara för att få ett bättre vrid på de lägre varven och bättre utgång i kurverna på grund av vikten. Alexander slutade 5:a i tidskörningen alla före 15 kg lättare. Kval 1 slutade med en femte plats. Andra kvalet slutade också med en femte plats med efter inspection i depån så var framspojlern intryckt så Alexander fick 10 sek tidstillägg.

Final dags och då kom det efterlängtade regnet. Då var det bara att ställa om karten för regn, det enda som inte är till vår fördel är att våra regndäck inte är skrubbade. Alla andra i startfältet har skrubbade. Starten i finalen var allt annat än perfekt Alexander kommer ut som 8:a sist i fältet.  Efter 4 varv så börjar Alexander vandringen uppåt i fältet. Det är svåra förhållanden och de framförvarande gör det svåt för Alexander att komma förbi. När Alexander äntligen kommit förbi några så har de 3 främsta fått en lucka på 10-12 sekunder. Alexander var snabbast under den sista delen i finalen och slutade på en 4:e plats.

Det visade sig att föraren som slutade på 2:a plats hade en intryckt fram spojler så de fick 10 sek tidstillägg. detta gjorde att Alexander slutade på en 3:e plats med 2 tiondelars marginal.

Denna framgång gör att Teamet ser fram emot nästa tävling.