NC UMEÅ

Årets första tävling i norrlandscupen 2024 är i Umeå. Teamet kommer till start med Albin Rossander i Mini, Ella Westung, Ludvig Andersson, Malte Sundberg och Vincent Lestrander i klassen S125. I DD2 representerar teamet av Alexander Andreassen. Teamet har även gäst förare till tävlingen, i klassen Micro Alexus Sedin samt Robin Lagerström i DD2. Både Alexus och Robin gör debut för året. För Robin är det ca 10 år sedan sist. Tävlingen i Umeå var fördelat på 2 dagar, träning på lördag och dagen slutade med tidkörning. Det gick bra för vissa och lite tungt för andra, allra bäst gick det för Vincent han slutade med P2 i S125, Albin P4 i Mini och Alexus P7 i Micro. Alexander P5 i DD2. De andra förarna i S125 fick lite sämre placeringar längre bak i fältet.

Söndagen började med varm up som sen drog tävlingarna igång. Det så väl ut som att vi skulle kunna få någon pallplats eller kanske två. Albin Rossander kämpade tappert och slutade på fin 3:e plats. För vårat gäng i S125 så såg det ut att Vincent var vår man i klassen. Det funkade inte som det skulle i kvalen så det blev att Vincent fick starta från 3:e plats i finalen. Vi hade hittat de där 10 delarna vi saknade i kvalen så vi såg att vi kunde bjuda till ett motstånd. Du hann vi inte visa hur snabb vi kan vara eftersom det tog slut redan i andra kurva, en riktig hård påkörning på höger bakdäck och så var den dagen över. Ella Westung fick också bryta, hon blev också påkörd. För Ludvig och Malte blev det blygsamma placeringar i den bakre träffen.

I klassen DD2 så blev det som väntat lite för mycket övervikt för Alexander. Gäst föraren Robin slutade på platsen efter Alexander.

Själv så var jag mekaniker åt Alexus i Micro, det var väl ett tag sen man skruvade i Raket motorer. Alexus blev bara snabbare och snabbare för varje gång han var ute och körde. När röken hade skingra sig så slutade Alexus på fin 4:e plats. För att vara debutant i klassen så får vi vara nöjda.

Nästa tävling är i Östersund då ska vi ta fler pallplatser.