RACERAPPORT NC FINAL LYCKSELE

Då har vi kommit fram till finalen i Norrlandscupen 2024 denna gången så står Lycksele MK som värd av finalen. Dagen till ära så är det strålande väder och fina förutsättningar till fin racing. Tävlingen ar ett högt deltagarantal en bra bit över hundra startade i sex klasser var av S125 har över 30 startande.

Teamet förare som kommer till start är följande Albin Rossander i Mini, Ella Westung, Ludvig Andersson, Malte Sundberg och Vincent Lestrander i S125. Alexander Andreassen I KZ2 eftersom DD2 b lev struken.

Albin har som tampas hela säsongen i den främre träffen i klassen fortsatt som vanligt även i finalerna. Det är tufft i klassen och hamna på pallen är ingen lätt operation Albin har under säsongen har lyckats 4:a gånger på pallen alla gånger fina 3:e platser. Under finalpassen förfinal och final så blev det två fina 5:e platser. Med detta resultat så slutade Albin på en fin 3: plats totalt i Norrlandscupen. Nu har Albin tävlat klart i klassen Mini och till nästa säsong kommer han tävla i J125.

Det var väl ingen lyckad tävlingshelg för förarna i S125, det fortsatte väl som förut med lite stolpe ut, Igen av förarna lyckades under tidskörningen vilket innebar att det blev tungt att arbeta sig upp i fältet. Bäst lyckades Vincent men i mitten av startfältet på 32 förare. När avgaserna hade lagt sig så kunde vi konstatera att det blev inga framskjutna placeringar. Vincent slutade på 11:e plats i förfinalen och likadant i finalen efter tidstillägg för frontfaring. Malte slutade i förfinalen på 19:e plats och körde upp sig 2 platser i finalen och slutade på en 17:e plats. Ludvig började med en 23:e plats i FF och körde upp sig till en 19:e plats i finalen. Ella hade en tung dag med ett antal incidenter och fick kämpa i det bakre fältet slutade iFF 27:e och finalen tappade hon några platser och slutade på 30:e plats.

För Alexander blev det en kort dag, efter tidskörningen så började Alexander få känningar i revbenen och efter kval 1 så var det kört det var bara att kasta in handduken. Smärtan var för intensiv så det var bara att glömma att tävla. Det var en gammal skada från säsong uppstarten i våras när han var och körde i RMC serien som han rev upp. Så nu är det bara att vila sig i form till nästa säsong.

Nu när avgaserna har lagt sig och man har fått lite distans på tävlandet så kan man konstatera att det har varit lite stolpe ut men vi kan bli bättre det finns stor utvecklingspotential i teamet och förarna. Om några veckor så drar vi gång planeringen för nästa år då hoppas jag att vi har lite mer stolpe in än ut lyckas bättre under 2025 och att vi har roligt under tiden vi far runt på banaorna och jagar placeringar och pokaler.

Nu vill jag tacka alla förare, föräldrar, mekaniker och kunder för det gångna året och hoppas att vi ses nästa år.

TEAMCHEF
ANDREASSEN MOTORSPORT
Philip Ullberg