RACERAPPORT NC PITEÅ

Racerapport från teamet senaste tävling som kördes i Piteå. Tävlingarna i Piteå bjöd på fint väder och tät racing, teamet var taggade på fina resultat. Teamet var representerade i klasserna Mini och S125 och DD2.

Lördagens tävling gick bra för vissa förare, Albin Rossander i mini som de senaste tävlingarna har visat sig vara säkerheten själv och sluta i den främre träffen av förare i klassen gjorde ingen besviken. Albin slutade på en fin tredje plats. I S125 så kom Vincent Lestander, Malte Sundberg, Ella Westung och Ludvig Andersson till start. Det gick ganska bra för alla under lördagen det var väl bara Vincent som hade lite motorproblem under dagen men lyckades ändå att hålla sig i toppen under hela dagen i kvalen och slutligen i finalen vilket resulterade med en fin 4:e plats. Malte slutade på 11:e plats, Ella på en fin 14:e plats med smak på mera och Ludvig på 18:e plats.

I klassen DD2 så var det bara Robin Lagerström som körde eftersom Alexander fick agera teamchef under lördagen. Eftersom jag hade andra åtagande under förmiddagen på lördag. Robin fick tillslut en pallplats och slutade på en 3:e plats.

Söndag
Fortfarande likvärdiga förhållanden som lördagen så det är bara att forsätta på den inslagna vägen gällande inställningar med lite småjusteringar.

I mini så forsätter Albin Rossander som han slutade på lördagen i den främre träffen under hela dagen. I finalen utmanade Albin 1:an och 2:an under större delen av finalen men fick ge sig till slut men åter igen en pallplats. En fin 3:e plats med mersmak.

I S125 så var det bara Vincent som hade fortsatta problem med motorn som ena stunden fungerade och helt plötsligt gick den dåligt. Med tanken på det så lyckades han hålla sig bara 2,2 tiondelar efter täten. För de övriga i klassen flöt det bara på och det var inte lätt att klättra i resultatlistan det var så tätt tidsmässigt mellan förarna. Ella, Malte och Ludvig blev bättre och bättre under dagen. Vincent hade det tuffare, till finalen så fick han kasta in handduken, vi lyckades inte att få ordning på motor så det blev ingen final för Vincent. Nu var det upp till dom andra att försöka att klättra i listan. Bäst lyckades Ella med en fin 12:e plats med smak på mer. Ludvig på en fin 15:e plats och Malte på 16:e plats.

När finalerna var avklarade så lyckades vi lokalisera felet på Vincents motor med lite hjälp av Mattis Fredriksson det visade sig att ett reedblad hade lossnat och satt knappt kvar på reedkorgen. Det förklara en hel del varför motorn uppförde sig som den gjorde. Så här i efterhand undrar hur hade det gått om bladet hade suttit fast. Troligtvis ett par tiondelar snabbare.

I DD2 så blev Robin som i lördags så slutade Robin på en 3:e plats.
Nu laddar vi om och till finalerna i norrlandscupen i Lycksele så ska vi försöka att förbättra oss.
Vi börjar med att kolla så att reedbladen är fastskruvade. Sen kan allt hända.

Till Lycksele kommer Alexander att köra KZ2 istället för DD2 eftersom den klassen är struken.