NC Final Skellefteå

Norrlandscup final Skellefteå

Då var det dags för finaler i norrlandscupen, i år så var det Skellefteå MS som stod för värdskapet.

Dagen började med uppehållsväder men slutade i med ihållande regn. De var svåra förhållande när kval heaten och finalerna skulle avgöras. Det ställdes höga karv på förarna att bemästra kartarn under dessa förhållanden, det blev en och annan avåkning.

För teamet fyra förare blev det blandad kompott. För Elias Åberg i J60 var det en tung dag det var svårt att få det att fungera och det fanns ingen speed i karten. Elias slutade 5 i första finalen och 6:a i andra. Däremot hade Emil Rönnlund bra fart i karten i regnet, men som många andra så med så hård satsning så blev det en och annan snurring och avåkning under racet. Emil slutade 7:a i första finalen och 9:a andra.

Isabell Åberg i J125 gick det rätt bra, Isabell gjorde säsongens bästa tidskörning som slutade med en 8:e plats. Det  blev lite försiktigare körning när regnet kom, det var väldigt svåra förhållande.  Isabell slutade på 14:e plats i båda finalerna.

Alexander Andreassen i KZ2 började lite trevande men arbetade sig närmare täten för varje start. Det var stora problem att hitta fäste och det blev inte bättre när regnet kom. Det var svårt i regnet och hur stora risker var man villig att ta. Första kvalheatet var inte bra vi hade nästa inget fäste och slutade på 8:e plats, det blev lite bättre i andra kval heatet en 6:e plats. Till finalerna så började regna lite mer ihållande, vi börja ladda lite mer och försöka få liv i regndäcken men det var fortfarande dåligt fäste. Alexander lyckades att klättra upp till 4:e plats. Till sista finalen så blev regnet mer ihållande det var som himlen öppnades det bara vräkte mer de fick skjuta på starten 15 minuter eftersom det var omöjligt att köra. Eftersom vi satte på nya regndäck till andra och ladda lite mer motormässigt så ökade vi våra odds och vilket gav resultat. Alexander var snabb men under dessa förhållande var det inte lätt att köra om och vattenplaning var ett stort problem. Alexander belönades med en 3:e plats i finalen.