Dubbel tävling Umeå

Då var dubbel tävlingen i Umeå av klarad. Det blev blandade resultat för teamets förare. Lördagen bjöd på stabilt väder sol och ca 18-20 grader varmt. Ingen av de yngre förarna har tidigare kört på banan tidigare och Alexander körde sist i Umeå 2014. Bäst placerings mässigt lyckades Alexander Andreassen och Elias Åberg. Söndagen den bjöd på händelse rik gokartkörning. Vädret pendlade mellan torrt och blött hela dagen så det blev en hel del chansningar på vad för däck ska man köra med. Teamets förare i J60 gjorde 2 chansningar i Kval heat 2 och i finalen, Båda chansningarna misslyckades. När starten gick så började det regna och gjorde det omöjligt att ta upp kampen med de som körde med regndäck. Men vi fick se Elias Åberg köra in på en 4:e plats i kvalheat 2 före förare med regndäck. Nästa gång när det blir likvärdiga förhållande och det står och väger vilka däck man ska använda så får vi hoppas att de väljer rätt.Det gick lite tungt för Isabell Åberg och Theo Waara under helgen. Det var lite bättre lördagen. Isabell kände sig inte helt på topp under söndagen så det gick lite tungt. Alexander Andreassen brottades med att han inte fick tillräckligt med fäste både lördag och söndag. Det blev väl bättre och bättre och till finalen på söndagen så gick det väldigt fort. det gick väl kanske lite väl fort så på första varvet när han skulle köra om för en 3:e plats så bromsade han på sig och slutade utanför banan och fick motorstopp. Det tog nära femtio sekunder innan han var ute på banan igen. Men det gick fort där bak men det gällde att inte överköra så att däcken skulle ta slut.